; ; Om Østervang
Gå til hovedindhold

Om Østervang

Østervang er et plejecenter beliggende i Klovborg by. Østervang er en del af kommunens Sundheds- og Ældreområde

Plejecenter Østervang ligger i Klovborg by ca. 6 km øst for Nørre Snede.
Centret ligger i udkanten af byen, lige op til skov og mark. I haven er der rig mulighed for at få frisk luft, nyde blomster, buske og gamle træer. Du kan gå/køre på handicapvenlige stier. I sommermånederne kan der i godt vejr altid findes læ på en af de dejlige fælles terrasser.

Centret er opført i 1968. I 1978 blev det udvidet og i år 2000 blev sydfløjen renoveret. Fra 2008-2009 blev der bygget til, og nordfløjen blev renoveret. Østervangs boligdel er nu således fuldt moderniseret.

Centret består af i alt 28 boliger fordelt på 2-rums plejeboliger i tæt plejemiljø, hvor af 14 er indrettet med særlig fokus på demensvenlig indretning.

I resten af huset findes forsamlingssal, forskellige hyggekroge og tre store og hyggelige opholdsrum.

På Østervang arbejder vi efter leve-bomiljøtanken. 
Det vil sige, at tanken om et hjem kombineres med et fællesskab, der rummer den omsorg og pleje, som du som borger har behov for. Vi håber derfor, at du må opleve en stemning af hjemlighed hos os.

Vi synes det er vigtigt, at du i din hverdag oplever meningsfyldte aktiviteter, og at aktiviteterne passer til dine evner og interesser.

Vi tager udgangspunkt i den personcentrede omsorg og sætter fokus på borgernes trivsel og fysiologiske behov. Vi ser mennesket fremfor sygdommen.

Vi ønsker, at du i dit møde med vores personale vil opleve den gode omsorg og en sundhedsfremmende tilgang til opgaverne.
Vores hjælp gives i samarbejde med dig, hvor du er den, der må fortælle os, hvilke behov du har. Hvis du ikke har mulighed derfor, vil personalet på faglig og medmenneskelig vis sikre, at dine behov bliver opfyldt.

Du får tilknyttet en kontaktperson, der sammen med dig skal være med til at skabe sammenhæng og tryghed i din hverdag. Målet med personalets hjælp og indsats er at forebygge eller begrænse følgerne af din sygdom, handicap eller det at blive ældre.
Det er vores ønske, at vores personales indsats vil have en positiv indflydelse på din evne og mulighed for at fungere i hverdagen.

Vision
På Østervang er vi imødekommende og holder af samværet med hinanden.
Vi opfører os respektfuldt, udviser nærvær og værdighed for den enkelte.

Serviceniveaubeskrivelse
Du kan læse Ikast-Brande Kommunens kvalitetsstandard /serviceniveaubeskrivelse for hjælp og støtte til beboere på plejecentre 01.01.2020 under dokumenter nederst på siden her.

Hjælpemidler
Du finder oplysninger om hjælpemidler her